Togg için Rekor! 100 Bin Teslimat Barajı Aşıldı!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 51

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
46714.webp

Türkiye’nin mobilite alanındaki gururu Togg, üretim ve teslimat yolculuğunda tarihi bir dönüm noktasını geride bıraktı. Togg Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından yapılan son açıklamalara göre, trafikteki toplam Togg sayısı Nisan 2026 itibarıyla 100 bin adedi aşmayı başardı. 2023 yılında başlayan serüven, sadece üç yıl gibi kısa bir sürede altı haneli rakamlara ulaşarak yerli otomobilin sahadaki gücünü tescilledi.

2026 Hedefi: 60 Bin Yeni Akıllı Cihaz

Togg için 2025 yılı, yaklaşık 40 bin adetlik üretimle verimli bir yıl olarak geride kalmıştı. 2026 yılı için ise çıta daha yukarıya taşındı. Marka, bu yıl içerisinde 60 bin adet ve üzerinde üretim yaparak yollardaki varlığını %60 oranında artırmayı hedefliyor. Üretim kapasitesinin ise 2027 yılı sonunda yıllık 100 bin adet seviyesine ulaştırılması planlanıyor.

T10F Sahneye Çıktı, T10X Zirveyi Bırakmıyor

Togg’un bu başarısında sadece sevilen SUV modeli T10X değil, Ocak 2026 itibarıyla teslimatları başlayan yeni Fastback modeli T10F de büyük rol oynuyor. İşte 2026’nın ilk çeyreğine dair dikkat çeken veriler:

• Pazar Liderliği: 2026’nın ilk üç ayında Togg, toplam 9.419 adetlik satışla Türkiye elektrikli otomobil pazarının açık ara lideri oldu.
  • Model Dağılımı: İlk çeyrekte T10X modeli 4.960 adet satılırken, çiçeği burnunda T10F modeli 4.459 adetlik satış rakamına ulaşarak kardeşini yakından takip etti.
  • Avrupa Yolculuğu: Almanya operasyonlarını hızlandıran marka, Avrupa’da da tescil sayılarını artırmaya başladı. Trumore uygulamasının Almanya’daki indirilme sayısı ise 50 bini geçti.

Gelecek Planları: Sırada T6 Var

T10X ve T10F modelleriyle ürün gamını güçlendiren Togg, daha geniş kitlelere hitap edecek olan ve merakla beklenen T6 modeli için de takvimini belirledi. 2027 yılında yollara çıkması planlanan T6, markanın pazar payını daha da genişletecek bir "erişilebilir model" olarak konumlandırılacak.

Togg’un kısa sürede 100 bin kullanıcıya ulaşması hakkında ne düşünüyorsunuz? Çevrenizde T10X veya yeni T10F kullananların deneyimleri nasıl? Yerli otomobilin Avrupa pazarındaki şansını nasıl görüyorsunuz?

Yorumlarınızı ve Togg hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda paylaşın, yerli teknoloji serüvenini birlikte tartışalım!

Forum istatistikleri

Konular
2,216
Kullanıcılar
10,861
Son üye
zalimovvv
Geri