Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çinli markanın yıllık üretim kapasitesini merak ediyorum. BYD Yıllık Araç Üretim Kapasitesi Ne Kadar? Yılda kaç araç üretiyor? Bu soruları merak ediyorum. Bilenleri yorumlarda cevaplarsa sevinirim.
Çinli markanın yıllık üretim kapasitesini merak ediyorum. BYD Yıllık Araç Üretim Kapasitesi Ne Kadar? Yılda kaç araç üretiyor? Bu soruları merak ediyorum. Bilenleri yorumlarda cevaplarsa sevinirim.
BYD'nin 2024 yılındaki toplam araç üretim kapasitesi Çin'deki tesislerinde 5,82 milyon adede ulaştı.
2024 yılında BYD, 4 milyonu aşan araç üretimiyle önemli bir büyüme kaydetti. Bu üretim, 1,7 milyon bataryalı elektrikli araç (BEV) ve 2,5 milyon plug-in hibrit aracı (PHEV) içeriyor.
BYD'nin gelecekteki üretim kapasitesiyle ilgili olarak da önemli gelişmeler yaşanıyor:
Yurt Dışı Fabrikalar: BYD, Tayland ve Endonezya'da her biri yıllık 150.000 araç kapasiteli yeni üretim tesisleri kuruyor. Ayrıca Macaristan ve Türkiye'de de benzer kapasiteli fabrikaların inşaatı devam ediyor. Uzun vadede BYD'nin Avrupa'daki üretim kapasitesini yıllık 1 milyon adede çıkarmayı hedeflediği belirtiliyor.
Çin'de Kapasite Artışı: 2024'ün son üç ayında BYD, aylık yaklaşık 200.000 araçlık yeni üretim kapasitesi ekledi. Bu da yıllık yaklaşık 2,4 milyon araçlık bir artış anlamına geliyor.
Bu yatırımlar ve kapasite artışlarıyla BYD'nin önümüzdeki yıllarda küresel elektrikli araç pazarındaki konumunu daha da güçlendirmesi bekleniyor.