Geely 100 Kilometrede 2.2 Litre Yakıt Tüketimi İle Rekora Koştu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 2
  • 👁️ 218

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
43085.webp

Geely 100 Kilometrede 2.2 Litre Yakıt Tüketimi İle Rekora Koştu!​

Hibrit otomobil dünyasında kartlar yeniden dağıtılıyor. Geely, 13 Nisan 2026’da tanıttığı yeni nesil i-HEV (Intelligent Energy) sistemiyle, verimlilik konusunda otomobil tarihinin en iddialı rakamlarına imza attı. Rakiplerini zor durumda bırakacak bu teknoloji, yakıt ekonomisini adeta imkansız seviyelere taşıyor.

Nisan 2026 itibarıyla tescillenen teknik devrimin detayları:

• Verimlilikte Dünya Rekoru: i-HEV sisteminde yer alan motor, %48,4 termal verimlilik oranına ulaşarak seri üretim araçlar içinde bir rekora imza attı.
  • Guinness Onaylı Ekonomi: Sistem, özel test koşullarında karma tüketimde 2.22 L/100 km yakıt tüketerek Guinness Dünya Rekoru sertifikasının sahibi oldu.
  • Modellere Göre Tüketim: Günlük kullanım verilerine göre Geely Preface modeli 3.98 L/100 km, devasa SUV modeli Monjaro ise sadece 4.75 L/100 km (WLTC) yakıt harcıyor.
  • Yapay Zeka Yönetimi: AI destekli enerji yönetim sistemi, sürüş tarzınızı analiz ederek motor ve elektrik ünitesi arasındaki geçişi önceki nesle göre %10 daha verimli yönetiyor.
  • Seri Kalkış Gücü: 230 kW güç sunan elektrik ünitesi, aracın 0-30 km/s hızlanmasını sadece 1.84 saniyede gerçekleştirmesini sağlıyor.
  • Hafif ve Ekonomik: Devasa bataryalar yerine 1-2 kWh’lık kompakt bir yapı kullanan sistem, hem aracı hafifletiyor hem de maliyetleri düşürerek satış fiyatını makul seviyede tutuyor.

Avrupa ve Türkiye Durumu:

Nisan 2026 verilerine göre bu teknoloji ilk olarak Çin pazarında ticarileşti. Geely’nin yeni stratejisi kapsamında, i-HEV motorlu modellerin 2026 son çeyreği veya 2027 başında Avrupa ve Türkiye yollarında boy göstermesi bekleniyor.

Sizce bu kadar düşük yakıt tüketimi sunan bir hibrit, tam elektrikli araç alma fikrini rafa kaldırır mı? 100 kilometrede 4 litrenin altındaki bu tüketim değerleri Türkiye'deki yakıt fiyatlarıyla sizce nasıl bir değişim yaratır? Yorumlarınızı aşağıya yazın!

Rekor kırması güzel olmuş artık yeni yeni bunlar 1 litreye kadar düşürecekler. Çünkü artık elektrikli otomobiller ile yarışılıyor.

Forum istatistikleri

Konular
2,133
Kullanıcılar
10,861
Son üye
zalimovvv
Geri