BAHADIR TANIK
Üye
Herkese iyi günler .
T10f v2 modeli aracımı yeni aldım . Evden/İşten şarj etmek istiyorum . Kullanım rahat olsun diye mobile şarj firmaları ile görüştüm . V2 modeli 3,5kw nın üzerinde şarj edemiyeceğimi ısrar la söylüyorlar . Chatgpt ve benzeri yapay zekalarda 7,5kw ile gerekli pano tesisatını çekersem ulaşabilşeceğimi belirtiyor . Konu ile ilgili uzman görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok yararlı olur , teşekkür eder iyi günler dilerim .
GEMINI AÇIKLAMALARI : https://gemini.google.com/share/6ebd783c9285
CHATGPTNIN AÇIKLAMALARI .
Bu süreler forumlarda ve teknik tablolarla da uyumludur. Togg Forum
T10f v2 modeli aracımı yeni aldım . Evden/İşten şarj etmek istiyorum . Kullanım rahat olsun diye mobile şarj firmaları ile görüştüm . V2 modeli 3,5kw nın üzerinde şarj edemiyeceğimi ısrar la söylüyorlar . Chatgpt ve benzeri yapay zekalarda 7,5kw ile gerekli pano tesisatını çekersem ulaşabilşeceğimi belirtiyor . Konu ile ilgili uzman görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok yararlı olur , teşekkür eder iyi günler dilerim .
GEMINI AÇIKLAMALARI : https://gemini.google.com/share/6ebd783c9285
CHATGPTNIN AÇIKLAMALARI .
4) Kullanıcı Kaygısının Kaynağı
Bazı forum kullanıcıları şu kaygıyı dile getiriyor:Bunun nedeni:“7,4 kW EVSE alayım dedim ama TOGG görevlileri veya elektrikçiler ‘3,7 kW olur’ diyor; bu kararsızlık kaynağı ne?”
- Bazı müşteri hizmetleri veya teknik destek cevapları arama / tahmin ile veriliyor.
- Pratikte:
- Standart priz / taşınabilir kablo → 16 A ile ~3,7 kW
- 7,4 kW mobil wallbox → ~7,4 kW
- Üç faz wallbox → ~11 kW
5) Performans Beklentisi
Yaklaşık şarj süreleri (teknik hesapla uyumlu):| AC Kaynak | Güç | %10→%80 Süre |
|---|---|---|
| Standart priz (16 A) | ~3,7 kW | Çok uzun (günler) |
| 7,4 kW EVSE | ~7,4 kW | ~10–12 saat (88,5 kWh batarya için) Togg Forum |
| 11 kW EVSE (trifaze) | ~11 kW | ~8–9 saat Togg Forum |
6) Özet / Net Cevap
- 7,4 kW teknik olarak mümkündür ve araç bunu kabul eder.
- Araç kendi isteğiyle 3,5 kW’a düşürmez; bu ancak altyapadaki sınırlamalarla olur (ör. EVSE 16 A ayarlıysa).
- Kullanıcı forumlarında “7,4 kW olur” anlayışı teknik mantıkla çelişmiyor; karışıklık genelde yanlış bilgi kaynaklı. Togg Forum
7) Ne Yaparsan En Doğru Sonuç Alırsın
Eğer 7,4 kW mobil EVSE alırsan:- Cihazı 32 A’ye ayarla
- Uygun kablolar/sigorta ile bağlat
- Araç ~7,4 kW çekebilir (tesisat elveriyorsa)
- Bu durumda 3,5 kW sınırlaması olmaz
Son düzenleme: