Tesla Model S Kronik Sorunları Var mı?

Yönetici

Yönetici
Yönetici

Tesla Model S Kronik Sorunları Var mı?

Tesla Model S Kronik Sorunları Var mı? Detaylı Bakış ve Kullanıcı Geri Bildirimleri​

Tesla'nın amiral gemisi sedan modeli Model S, elektrikli otomobil pazarında performans ve menzil konularında öncü olsa da, uzun süredir piyasada olması ve farklı üretim/güncelleme döngülerinden geçmesi nedeniyle kullanıcılar tarafından rapor edilen bazı tekrar eden sorunlara sahiptir. Bu sorunların bazıları, "kronik" olarak nitelendirilebilecek kadar sık görülebilmektedir.

Tesla Model S ile ilgili yaygın olarak karşılaşılan ve potansiyel olarak kronikleşebilen sorunlar şunlardır:

• Kapı Kolları Arızaları: Özellikle ilk nesil Model S'lerde içeri giren ve çıkan kapı kollarının mekanizmalarında zamanla arızalar meydana geldiği sıkça rapor edilmiştir. Bu durum, kapıların açılmasını engelleyebilir. Tesla bu konuda tasarımsal iyileştirmeler yapmış olsa da, eski modellerde bu sorun hala görülebilmektedir.
  • Media Control Unit (MCU) Sorunları: Aracın bilgi-eğlence sistemi ve birçok fonksiyonunu kontrol eden dokunmatik ekran ünitesi (MCU), özellikle ilk versiyonlarında hafıza çipi aşınması gibi sorunlar nedeniyle arızalanabilmekteydi. Bu durum ekranın yavaşlamasına, donmasına veya tamamen kapanmasına yol açabiliyordu. Tesla bu parçayı daha dayanıklı versiyonlarla değiştirerek bu sorunu büyük ölçüde çözmüştür, ancak eskiyen ünitelerde hala görülebilir.
  • Hava Süspansiyonu Problemleri: Model S'in konforlu bir sürüş sağlayan hava süspansiyon sisteminde zamanla kaçaklar veya kompresör sorunları gibi arızalar meydana gelebilmektedir. Bu durum sürüş yüksekliğinde dengesizliklere veya sistemin tamamen arızalanmasına neden olabilir.
  • Batarya Degradasyonu ve Yönetimi: Tüm elektrikli araçlarda olduğu gibi Model S'in bataryasında da kullanıma ve zamana bağlı olarak kapasite kaybı (degradasyon) yaşanır. Ancak, bazı eski 100 kWh bataryalı modellerde beklenenden daha hızlı degradasyon veya şarj performansında düşüş raporları olmuştur. Tesla zaman içinde batarya yönetim yazılımlarını güncelleyerek bu durumu optimize etmeye çalışmıştır.
  • Üretim Kalitesi ve Montaj Detayları: Model 3 ve Model Y kadar sık olmasa da, Model S'in bazı üretim serilerinde panel boşlukları, iç trim elemanlarında gevşeklik veya ses yapma gibi üretim kalitesine bağlı küçük sorunlar görülebilmektedir.
  • Tahrik Ünitesi Titreşimleri veya Sesleri: Nadir durumlarda, özellikle hızlanma sırasında tahrik ünitelerinden gelen titreşimler veya anormal sesler rapor edilmiştir.

Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler:

• Model S, Tesla'nın ilk seri üretim modellerinden biridir ve yıll içinde birçok donanımsal ve yazılımsal güncelleme almıştır. Bu nedenle, aracın üretim yılı karşılaşılabilecek potansiyel sorunlar açısından önemli bir faktördür. Daha yeni modellerde eski kronik sorunların birçoğunun giderilmiş olduğu görülmektedir.
  • Tesla, birçok sorunu uzaktan yazılım güncellemeleriyle çözebilme avantajına sahiptir.
  • Olası kronik sorunların maliyeti, aracın garanti kapsamında olup olmamasına göre büyük farklılık gösterebilir.

Sonuç:

Tesla Model S, özellikle ilk üretim yıllarına ait bazı modellerde kapı kolları ve MCU gibi bilinen kronik sorunlara sahip olmuştur. Hava süspansiyonu ve batarya performansı gibi konular da bazı kullanıcılar için endişe kaynağı olabilmektedir. Ancak, Tesla'nın sürekli güncellemeler ve revizyonlarla bu sorunları gidermeye çalıştığı ve daha yeni modellerde durumun iyileştiği belirtilmektedir.

Eğer ikinci el bir Model S düşünülüyorsa, aracın üretim yılı, kat ettiği kilometre, geçmiş servis kayıtları ve varsa yapılan onarımların detaylı incelenmesi büyük önem taşımaktadır. Potansiyel alıcıların bu bilinen sorunların farkında olarak hareket etmeleri ve gerekli araştırmaları yapmaları tavsiye edilir.

Forum istatistikleri

Konular
2,933
Kullanıcılar
10,742
Son üye
TatarzadeAhmet

En Çok Okunanlar

Geri