TOGG Gemlik Fabrikası: Üretim Kapasitesi ve Teknik Özellikler - Yerli Otomobil
Forumu'na Hoş Geldiniz

Sen yoksan bir kişi eksiğiz! Yerli Otomobil Forumumuza kayıt olmayı unutma.

Kayıt Ol

TOGG Gemlik Fabrikası: Üretim Kapasitesi ve Teknik Özellikler

Yönetici

Yönetici
Yönetici
TOGG Gemlik Fabrikası: Üretim Kapasitesi ve Teknik Özellikler

TOGG Gemlik Fabrikası: Üretim Kapasitesi ve Teknik Özellikler​

Türkiye'nin otomotiv endüstrisindeki en önemli projelerinden biri olan TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) Gemlik fabrikası, sadece yerli otomobil üretimiyle değil, aynı zamanda teknolojik altyapısı ve üretim kapasitesiyle de dikkat çekiyor. Bu makalede, TOGG Gemlik fabrikasının üretim kapasitesi ve teknik özellikleri detaylı olarak incelenecektir.

Fabrika Kapasitesi ve Üretim Hedefleri​

TOGG Gemlik fabrikası, yıllık 175.000 araç üretim kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Fabrikanın 2032 yılına kadar toplamda 1 milyon araç üretmesi hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşmak için fabrikanın üretim hatları, en son teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmıştır. Fabrika, 1,2 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olup, bünyesinde farklı üretim birimlerini barındırmaktadır.
Teknik Özellikler ve Üretim Süreçleri

* Üretim Hatları: Fabrika, yüksek otomasyon seviyesine sahip üretim hatlarına sahiptir. Bu hatlar, robotik sistemler ve yapay zeka destekli kontrol mekanizmalarıyla donatılmıştır.

* Batarya Üretimi: TOGG Gemlik fabrikası, sadece araç üretimi yapmakla kalmıyor, aynı zamanda batarya üretimi de gerçekleştiriyor. Fabrika bünyesinde yer alan batarya üretim tesisi, yerli batarya modül ve paketlerinin üretimine olanak tanıyor.

* Test Pistleri: Fabrika, üretilen araçların test edilmesi için 1,6 kilometre uzunluğunda test pistine sahiptir. Bu pist, farklı yol koşullarını simüle ederek araçların performansının ve güvenliğinin test edilmesini sağlıyor.

* Çevre Dostu Üretim: TOGG Gemlik fabrikası, çevre dostu üretim prensiplerine uygun olarak tasarlanmıştır. Fabrikada, enerji verimliliğini artıran ve atık miktarını azaltan teknolojiler kullanılıyor.

İstihdam ve Ekonomik Katkı​

Fabrika tam kapasiteye ulaştığında, yaklaşık 4.300 kişiye istihdam sağlayacak. Bu durum, bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca, yerli otomobil üretimi, Türkiye'nin cari açığının azaltılmasına ve teknolojik bağımsızlığının artırılmasına da yardımcı olacaktır.

TOGG Gemlik fabrikası, Türkiye'nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümünün en önemli simgelerinden biridir. Fabrikanın yüksek üretim kapasitesi, teknolojik altyapısı ve çevre dostu üretim prensipleri, Türkiye'nin otomotiv sektöründe rekabet gücünü artıracaktır.

Ek Bilgiler​

* Fabrika, 2022 yılında üretime başlamıştır.

* Fabrikada üretilen ilk model, C-SUV segmentindeki TOGG T10X olmuştur.

* Fabrikada 3 bin 250'yi aşkın kişi çalışmaktadır. Çalışanların yüzde 26'sını kadınlar oluşturmaktadır.

Geri