TOGG Logosunu Kim Yaptı? Anlamı Nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karakuzu8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 👁 6,099

1000084972.webp

Bu logonun merak edilen kısmı olan anlamı nedir ve kim yaptı meselesidir. Cevapları merak ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

TOGG’un güncel logosu, 18 Aralık 2021 tarihinde tanıtıldı ve marka ajansı CGH (Creative Growth Hub) tarafından tasarlandı. Logo, hem görsel olarak sade hem de derin anlam katmanlarına sahip bir kompozisyon sunar.

Tasarım Öğeleri ve Anlamları

• Karşılıklı Yönelen Ok Formları
    Logoda iki ok biçimi birbirine dönük şekilde yer alır. Bu formlar, bir araya geldiklerinde tam ortada bir değerli taşı andıran bir boşluk oluşturur. Böylece hem dinamizmi hem de ortaya çıkacak yaratıcı enerjiyi simgeleyen bir yapı ortaya çıkar.
  • Doğu ile Batı Buluşması
    Karşılıklı oklar, Türkiye’nin coğrafi ve kültürel konumunu, Doğu ile Batı arasında bir köprü vazifesi görmesini imgeleştirir. Bu sayede TOGG, köklü geçmişiyle geleceğin teknolojisini aynı çatı altında buluşturan bir kimliğe vurgu yapar.
  • Gün ile Yarının Kesişimi
    Sadece coğrafi değil, zaman ekseninde de bir “buluşma” teması işlenmiştir. Mevcut teknoloji birikimi ile geleceğe dönük vizyonun ortak paydada birleştiği mesajı, okların orta noktadaki odaklaşmasıyla görselleştirilir.
  • İnsan ile Teknoloji Dengesi
    Ortadaki taş gibi birleşen formlar, insan odaklı tasarım yaklaşımıyla ilerleyen teknolojiyi simgeler. Kullanıcı deneyimini ve insana dokunan çözümleri ön planda tutan bir markayı anlatır.

Renk ve Tipografi

• Turkuaz Tonları
    Seçilen turkuaz rengi, hem modernliğe atıf yapar hem de Türkiye’nin simgesel renk paletinden beslenir. Ferahlık, yenilikçilik ve güven duygusu yaratır.
  • Küçük Harf Kullanımı
    “togg” isminin tamamının küçük harflerle yazılması, samimi ve erişilebilir bir marka duruşu sunar. Kapsayıcılık ve yakınlık hissi uyandırır, resmi ifadeden uzak duran sıcak bir iletişim dili oluşturur.

Marka Kimliği İçindeki Yeri
TOGG’un logosu, yalnızca bir sembolden öte, markanın vizyonunu, değerlerini ve Türkiye menşeli yerli üretim gücünü tek bir bakışta anlatmayı hedefler. Tasarım, global arenada rekabet eden bir teknoloji markasının ihtiyaç duyduğu zamansızlık, esneklik ve akılda kalıcılık özelliklerini bir arada barındırır. Böylece TOGG, logo aracılığıyla hem ulusal gururu hem de geleceğe dönük sürdürülebilir mobilite anlayışını görsel bir dilde ifade eder.

Son düzenleme:

Elinize sağlık teşekkürler. Amblemin anlamını gayet öz açıklamışsınız. Bir şey de eklemek isterim ki. Çoğunuz biliyorsunuzdur çok önceden yerli bir araba çıkacaktı. Ama anlatılan hikayeye göre benzin doldurma unutulmuş ve araba sürüş testinde yanlış anlaşılmış diye biliyorum.

Aradan kaç yıl geçti bilmiyorum ama togg çıkınca İşte bilmem yıl önceki hayal şimdi tamamlandı adı altında bir sürü story atıldı

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni Konular

Forum istatistikleri

Konular
1,976
Kullanıcılar
13,033
Son üye
Athenhole
Geri