TOGG Parçaları Nerede Üretiliyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 👁 13,170

Admin

Nuri Özkan
Yönetici

togg-parcalari-nerede-uretiliyor-1024x576.jpg

TOGG Parçaları Nerede Üretiliyor?

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili olarak tanıtılan TOGG, sadece bir araç değil, aynı zamanda büyük bir sanayi ve teknoloji hamlesinin simgesi. TOGG’un üretim süreci, tamamen yerli kaynakları ve iş gücünü kullanmayı hedeflese de, günümüz otomotiv dünyasının doğası gereği bazı parçalar yurt dışından temin ediliyor. Ancak önemli bir kısmı Türkiye sınırları içerisinde üretiliyor.

TOGG'un gövde, şasi ve batarya modülleri Bursa’nın Gemlik ilçesindeki modern üretim tesisinde yerli mühendislik altyapısıyla üretiliyor. Batarya konusunda ise TOGG, Çinli enerji devi Farasis ile iş birliği yaparak Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri şirketini kurdu. Bu ortaklık sayesinde batarya hücreleri Çin'den gelirken, batarya paketlemesi ve yönetim sistemleri Gemlik’te yerli olarak gerçekleştiriliyor.

Aracın elektronik beyin, yazılım, multimedya ve sürüş destek sistemleri gibi dijital bileşenleri TOGG mühendisleri tarafından Türkiye’de geliştiriliyor. Fren, süspansiyon ve bazı elektronik sensör gibi donanımlar ise hem yerli hem de global tedarikçilerden sağlanıyor. Bu yaklaşım, hem maliyet optimizasyonu sağlıyor hem de küresel kalite standartlarının yakalanmasına imkân tanıyor.

TOGG’un hedefi, ilerleyen yıllarda tedarik zincirinin %70’inden fazlasını yerli üreticilerle sağlamak ve yüksek katma değerli teknolojileri tamamen Türkiye’de geliştirmek.

Son düzenleme:

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Yeni Konular

Forum istatistikleri

Konular
1,976
Kullanıcılar
13,033
Son üye
Athenhole
Geri