Türkiye’nin mobilite devrimi Togg, vites büyütmeye devam ediyor. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın Nisan 2026'da yaptığı son açıklamalar, yerli markanın gelecek stratejisini ve yeni model takvimini netleştirdi. Trafikteki toplam araç sayısı 100 bin barajını aşan Togg, 2026 yılı için yıllık üretim hedefini 60 bin adet olarak belirlerken, asıl büyük sürprizi "erişilebilir model" olarak tanımlanan T6X ile yaptı.
T6X İçin Tarih Netleşti: Haziran 2027
Togg tutkunlarının uzun süredir beklediği, daha kompakt boyutlara sahip ve bütçe dostu olması planlanan T6X modelinin yollara çıkış tarihi resmen açıklandı.Fuat Tosyalı, T6X için Haziran 2027’yi işaret etti.
Lansman ve Sipariş: Haziran 2027'de resmi tanıtımı yapılacak ve siparişler alınmaya başlanacak.
Teslimatlar: İlk teslimatların Temmuz 2027 itibarıyla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Konumlandırma: T10X modeline göre daha standart donanımlara sahip, kompakt bir yapıda olacak.
Fiyat Stratejisi: T6X'in mevcut modellerin yaklaşık yarı fiyatına yakın bir seviyede konumlandırılarak geniş kitlelere ulaşması planlanıyor.
2026 Üretim ve Pazar Liderliği
2026 yılının ilk çeyreği itibarıyla Togg, Türkiye elektrikli otomobil pazarındaki ezici üstünlüğünü koruyor. Ocak-Mart 2026 döneminde toplam 9.419 adet satış rakamına ulaşan marka, en yakın rakiplerine büyük fark attı.
T10X: 4.960 adetlik satışla zirvedeki yerini korudu.
T10F: Ocak 2026’da teslimatları başlayan yeni Fastback modeli, kısa sürede 4.459 adet satılarak büyük bir başarı yakaladı.
Ticari Togg Müjdesi: 2028’de Yollarda!
Gelecek planları sadece binek otomobillerle sınırlı değil. KOBİ'lerin merakla beklediği, şehir içi kullanıma uygun elektrikli ticari araç projesi de takvime girdi. Fuat Tosyalı, Togg logolu ilk ticari aracın 2028 yılının başında yollarda olacağını müjdeledi.
Togg'un yıllık üretim kapasitesini 2027 sonunda 100 bin adede çıkarma hedefi ve T6X gibi daha uygun fiyatlı modellerle tabana yayılma stratejisi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? T6X, Türkiye'de elektrikli araç dönüşümünü gerçek anlamda başlatabilir mi?
Sizce Haziran 2027’de T6X için sıraya girmeye değer mi? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi aşağıda bekliyoruz!
Son düzenleme: