Türkiye'de en çok tercih edilen elektrikli araçlar 2024 listesi:
2024 yılında Türkiye'de en çok tercih edilen elektrikli araçlar belirlenirken, çeşitli faktörler etkili oldu. İşte 2024'te Türkiye'de en çok satan elektrikli otomobiller ve bu araçların öne çıkan özellikleri:Türkiye'de En Çok Satan Elektrikli Otomobiller (2024)
* TOGG T10X: Yerli üretim olan TOGG T10X, 2024 yılında en çok tercih edilen elektrikli araç oldu. Şık tasarımı, geniş iç hacmi ve teknolojik özellikleriyle dikkat çeken T10X, Türkiye'deki elektrikli otomobil pazarında önemli bir yer edindi.
* Tesla Model Y: Tesla'nın popüler modeli Model Y, 2024'te en çok satan ikinci elektrikli araç oldu. Uzun menzili, hızlı şarj imkanı ve teknolojik özellikleriyle öne çıkan Model Y, Türkiye'de de ilgi gördü.
* BYD Atto 3: Çinli otomobil üreticisi BYD'nin Atto 3 modeli, 2024'te en çok satan üçüncü elektrikli araç oldu. Kompakt boyutları, uygun fiyatı ve şık tasarımıyla dikkat çeken Atto 3, özellikle şehir içi kullanım için ideal bir seçenek oldu.
* BMW iX1: BMW'nin elektrikli SUV modeli iX1, 2024'te en çok satan dördüncü elektrikli araç oldu. Lüks özellikleri, güçlü motoru ve sürüş dinamikleriyle öne çıkan iX1, premium segmentte yer alıyor.
* MG4: İngiliz otomobil üreticisi MG'nin MG4 modeli, 2024'te en çok satan beşinci elektrikli araç oldu. Uygun fiyatı, şık tasarımı ve yeterli menziliyle dikkat çeken MG4, özellikle genç kullanıcılar tarafından tercih edildi.
Bu araçların öne çıkan özellikleri:
* TOGG T10X: Yerli üretim, şık tasarım, geniş iç hacim, teknolojik özellikler
* Tesla Model Y: Uzun menzil, hızlı şarj, teknolojik özellikler, yüksek performans
* BYD Atto 3: Kompakt boyutlar, uygun fiyat, şık tasarım, şehir içi kullanım
* BMW iX1: Lüks özellikler, güçlü motor, sürüş dinamikleri, premium segment
* MG4: Uygun fiyat, şık tasarım, yeterli menzil, genç kullanıcılar
2024 yılında elektrikli araç pazarını etkileyen faktörler:
* Yerli üretim: TOGG'un başarısı, yerli üretim elektrikli araçlara olan ilginin arttığını gösterdi.
* Fiyat: Elektrikli araç fiyatlarının düşmesi, satışları olumlu yönde etkiledi.
* Menzil: Elektrikli araçların menzillerinin artması, kullanıcıların endişelerini azalttı.
* Şarj altyapısı: Şarj istasyonlarının sayısının artması, elektrikli araç kullanımını kolaylaştırdı.
* Devlet teşvikleri: Elektrikli araç alımına yönelik devlet teşvikleri, satışları destekledi.
2024 yılında Türkiye'de elektrikli araç pazarı büyümeye devam etti ve çeşitlilik arttı.
TOGG'un başarısı, yerli üretimin önemini vurgularken, Tesla gibi markaların da pazarda önemli bir yer edindiği görüldü. Elektrikli araç fiyatlarının düşmesi, menzillerin artması ve şarj altyapısının gelişmesi gibi faktörler, elektrikli araç kullanımını daha cazip hale getirdi.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: