Volkswagen'den Amerika Hamlesi: Yeni Elektrikli Pick-up Üretimi Başlıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 44

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
42248.webp

Volkswagen’den Amerika Hamlesi: Yeni Elektrikli Pick-up Üretimi Başlıyor​

Otomotiv dünyasından gelen son bilgilere göre Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri pazarı için özel olarak tasarlanan yeni bir elektrikli pick-up modeli üzerinde çalışmalarını hızlandırdı. 11 Nisan 2026 tarihli raporlar, Alman devinin bu stratejik pazarda Rivian ve Ford F-150 Lightning gibi güçlü rakiplerle rekabet etmek için üretim düğmesine basmaya hazırlandığını gösteriyor.

Yeni Volkswagen Pick-up Hakkında Öne Çıkan Detaylar:

• Scout Markası ile Dönüş: Volkswagen, Amerika pazarı için ikonik "Scout" markasını yeniden canlandırarak bu ismi tamamen elektrikli bir pick-up ve SUV serisi için kullanacak.
  • ABD’de Yerli Üretim: Araçların, Volkswagen’in Güney Karolina'da inşa ettiği yeni fabrikada üretilmesi planlanıyor. Bu durum, Amerika’daki yerel üretim teşviklerinden (IRA) yararlanmak ve maliyetleri düşürmek adına kritik bir adım.
  • Teknik Altyapı: Yeni nesil elektrikli araç platformu üzerine inşa edilecek modelin, 800V mimarisine sahip olması ve zorlu arazi koşulları için dört tekerlekten çekiş (AWD) sistemiyle donatılması bekleniyor.
  • Menzil ve Performans: Scout serisinin en az 500-600 km menzil sunması ve yüksek çekme kapasitesiyle hem iş hem de macera odaklı kullanıcılara hitap etmesi hedefleniyor.
  • Zaman Çizelgesi: Üretimin 2026 sonu veya 2027 başında başlaması öngörülüyor. Prototip testlerinin ise Amerika’nın farklı eyaletlerinde gizlilikle devam ettiği belirtiliyor.

Neden Pick-up Pazarı?

42249.webp

Volkswagen, Avrupa’da Amarok modeliyle başarılı olsa da Amerika’daki "büyük pick-up" kültüründe bugüne kadar beklediği payı alamamıştı. Elektrikli dönüşümü bir fırsat olarak gören marka, Scout markasının mirasını kullanarak Amerikan tüketicisinin gönlünü çalmayı planlıyor.

Sizce Volkswagen, "Scout" markasıyla Amerika’nın köklü pick-up devlerine karşı başarılı olabilir mi? Elektrikli bir pick-up’ta sizin için en önemli kriter menzil mi yoksa arazi performansı mı?

Gelecek Haberler İçin Not: Bu projenin teknik detayları netleştikçe ve üretim hattından ilk görüntüler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Özellikle Rivian ile yapılan yazılım ortaklığının bu yeni pick-up modeline nasıl yansıyacağı merak konusu.

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,108
Kullanıcılar
10,859
Son üye
metegokalp
Geri