Volvo EX30 Türkiye’de Tanıtıldı
Volvo, tamamen elektrikli B‑segment SUV’si EX30’u Türkiye’de resmi olarak tanıttı. Bu kompakt model; çevreci üretimi, sağlam güvenlik donanımları ve şehir içi kullanım için uygun boyutlarıyla öne çıkıyor.
Sürdürülebilirlik ve Üretim
EX30, Volvo’nun karbon ayak izi en düşük otomobili olarak dikkat çekiyor. Araç, üretim sürecinde tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla üretiliyor. Bu yaklaşım sayesinde araç yaşam döngüsü boyunca karbon emisyonu 27 tonun altına indiriliyor. Gövde yapısında geri dönüştürülmüş alüminyum, çelik ve polimer malzemeler yer alıyor.
Performans Detayları
Türkiye’ye getirilen EX30’lar, Belçika’daki tesislerden gelen 150 kW gücünde, arkadan itişli motorla donatıldı. Ayrıca küresel pazarda tek motorlu ya da çift motorlu seçenekler mevcut. Batarya seçenekleri arasında LFP ve NMC teknolojileri var; bu sayede WLTP döngüsüne göre araç, versiyona bağlı olarak 250–480 km arasında menzil sağlayabiliyor.
Tasarım ve İç Mekân
Dış tasarımda minimal İskandinav çizgileri hakimken, iç mekânda yün, keten ve denim gibi geri dönüştürülebilir malzemeler kullanıldı. Türkiye lansmanında “Sand Dune” rengi öne çıktı; bunun yanı sıra farklı renklere de seçenek tanınıyor.
Teknoloji ve Güvenlik
EX30, dijital bir kullanıcı arayüzüne sahip büyük bir merkezi dokunmatik ekran içeriyor. Araçta kablosuz şarj, 360° kamera ve gelişmiş sürüş destek sistemleri yer alıyor. Pilot Assist, kör nokta uyarısı ve araç kapıları açıldığında çevreye dikkat çeken sistemler gibi güvenlik donanımları da standart.
Fiyatlandırma
Türkiye’de EX30, vergi hariç yaklaşık 1.913.000 TL’den satışa sunuldu. MTV, plaka, trafik sigortası ve tescil masrafları eklendiğinde toplam fiyat yaklaşık 1.923.000 TL’ye ulaşıyor.
Strateji ve Hedef Kitle
Volvo, EX30 ile özellikle genç ve şehir içinde yaşayan kullanıcıları hedefliyor. Şehir içi kullanım için ideal kompakt boyutu, yüksek güvenlik seviyesi ve çevreci üretim anlayışıyla B‑segment premium elektrikli SUV arayanlar için cazip bir alternatif oluşturuyor.