1 Milyon TL Civarına Otomatik Araç Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 50

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
48846.webp

Herkese merhaba değerli forum üyeleri. Araç tavsiye serimizde bütçe çıtasını biraz daha yukarı taşıyor ve ikinci el piyasasının en hareketli noktalarından biri olan 1 milyon TL bandına giriş yapıyoruz. Özellikle büyükşehirlerdeki yoğun trafik çilesi, bu bütçelere çıkıldığında otomatik vites seçeneğini artık bir lüksten ziyade zorunluluk haline getirdi. Ben de bu doğrultuda, hem şanzımanı baş ağrıtmayacak hem de ileride satmak istediğinizde elden hızlıca çıkarabileceğiniz mantıklı otomatik araçları bir araya getirmek istedim.

Şehir içi kullanım odaklı, pratik ve park etmesi kolay bir araç arayanlar için B segmenti yeni nesil hatchbackler bu bütçenin en popüler yıldızları konumunda. Özellikle tam otomatik (EAT8) şanzımanıyla sorunsuzluk sunan Peugeot 208 (1.2 PureTech) ve modern tasarımıyla öne çıkan Opel Corsa F kasalar oldukça mantıklı seçenekler. Daha geniş ve yaygın bir servis ağı arayanlar ise X-Tronic (CVT) şanzımanlı Renault Clio 5 (1.0 TCe) veya çift kavramalı DCT şanzımanlı Hyundai i20 (1.0 T-GDI) modellerinin temiz, düşük kilometreli versiyonlarına gönül rahatlığıyla yönelebilirler.

"Benim geniş bagaja ve arka yaşam alanına ihtiyacım var" diyen aileler içinse C segmenti sedanlar devreye giriyor. Bu fiyat aralığında şanzıman sorunsuzluğu denilince akla ilk gelen model şüphesiz CVT şanzımanlı Toyota Corolla (1.5 veya 1.6 motorlar) oluyor; sanayinin yolunu unutturan mekanik yapısıyla tam bir ömürlük aile aracı diyebiliriz. Performans, geniş iç hacim ve yakıt ekonomisini bir arada isteyenler ise Renault Megane 4 (1.3 TCe veya 1.5 dCi EDC) ile Fiat Egea'nın 1.6 Multijet DCT tam otomatik versiyonlarını tercih listelerinin ilk sıralarına yazabilirler.

Son yılların yükselen trendi olan yüksek sürüş pozisyonlu B-SUV veya Crossover modellerini de kesinlikle es geçmemek lazım. 1 milyon TL bütçeyle, güncel tasarıma sahip Kia Stonic, Hyundai Bayon veya biraz daha eski model yıllarına inerek temiz bir Peugeot 2008 ya da Renault Captur bulmak gayet mümkün. Bu araçlar hem şehir içi yüksek manevra kabiliyeti hem de asfalttan biraz yükselme hissiyle forumumuzda da sıkça tercih ediliyor ve piyasada oldukça hızlı alıcı buluyor.

Otomatik vitesli araç alırken, bütçeniz ve aracın markası ne olursa olsun şanzıman yağının zamanında değişip değişmediğini ve yetkili/uzman servis geçmişini mutlaka sorgulamanızı tavsiye ediyorum. Ekspertiz aşamasında şanzıman beyni, kavramalar ve vites geçişleri ekstra titizlikle incelenmeli.

Sizler 1 milyon TL bütçeyle otomatik bir araç alacak olsanız hangi modellere yönelirdiniz? Kronik sorun yaşadığınız veya kullanımından çok memnun kaldığınız araçları bu başlık altında paylaşarak arayışta olan üyelerimize yol gösterebilirsiniz. Herkese sorunsuz ve keyifli sürüşler dilerim!

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
2,298
Kullanıcılar
10,860
Son üye
Halis bacak
Geri