2027 BMW iX3 için Devrimsel Adım: Elektrikli SUV Standartları Değişiyor!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 519

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
44718.webp

2027 BMW iX3 için Devrimsel Adım: Elektrikli SUV Standartları Değişiyor! BMW'den Devrimsel Adım: Yeni iX3 "Neue Klasse" ile Elektrikli SUV Standartları Değişiyor! BMW, uzun süredir merakla beklenen "Neue Klasse" platformu üzerine inşa edilen yeni nesil iX3 modelini resmi olarak tanıttı. Markanın elektrikli geleceğini temsil eden bu yeni model, sadece bir tasarım değişikliği değil, aynı zamanda batarya teknolojisinden yazılıma kadar her alanda devrimsel yenilikler sunuyor. Özellikle menzil ve şarj hızı verileriyle yeni iX3, premium elektrikli SUV segmentinde çıtayı oldukça yukarı taşıyor.

Teknik tarafta en büyük yenilik, 800V batarya mimarisine geçiş ve BMW'nin yeni nesil yuvarlak hücreli bataryaları. iX3 50 xDrive versiyonu, 108.7 kWh kapasiteli bataryasıyla WLTP verilerine göre tek bir şarjla 800 kilometreye (yaklaşık 500 mil) kadar menzil sunabiliyor. Bu değer, bir önceki nesle göre verimliliğin %20-30 oranında arttığını gösteriyor. Şarj hızı tarafında ise 400 kW DC hızlı şarj desteği sayesinde aracın %10’dan %80 doluluğa ulaşması sadece 21 dakika sürüyor; bu da 10 dakikalık bir şarjla 300 kilometrenin üzerinde menzil kazanımı anlamına geliyor.

Aracın iç mekanında BMW’nin yeni "Panoramic Vision" ekran teknolojisi ilk kez karşımıza çıkıyor. Bilgiler artık geleneksel bir panel yerine ön camın alt kısmına yansıtılarak sürücünün gözünü yoldan ayırmaması hedefleniyor. Performans meraklıları için çift motorlu dört çeker sistemi 469 beygir güç üretirken, aracın 0-100 km/s hızlanması sadece 4,9 saniyede gerçekleşiyor. Ayrıca BMW, "Heart of Joy" adını verdiği yeni kontrol ünitesiyle sürüş dinamiklerini, frenlemeyi ve tork dağılımını milisaniyeler içinde optimize ederek SUV sınıfı için alışılmadık bir sürüş çevikliği vadediyor.

BMW’nin bu "Yeni Sınıf" (Neue Klasse) hamlesi, sizce rakipleri Mercedes EQ ve Audi e-tron serisi karşısında markayı liderliğe taşır mı? Cam boyunca uzanan yeni ekran tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı forumda paylaşın.

Forum istatistikleri

Konular
2,224
Kullanıcılar
10,862
Son üye
mustafa474
Geri