ABB, 1.2 MW Süper Hızlı Şarj Ünitesi Hakkında Tüm Detaylar!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 38

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
48116.webp

ABB, 1.2 MW Süper Hızlı Şarj Ünitesi Hakkında Tüm Detaylar!.. Elektrikli araç (EV) teknolojilerindeki hızlı batarya gelişimi, paralel olarak şarj altyapılarının da ciddi bir mühendislik dönüşümü geçirmesini zorunlu kılıyor. İsviçre merkezli küresel enerji devi ABB, bu alandaki teknik limitleri zorlayarak tek bir elektrikli araca 1 megawatt'ın üzerinde güç aktarabilen yeni nesil güç kabinlerini duyurdu. Endüstriyel standartlarda geliştirilen ve OM M-Series olarak adlandırılan bu yenilikçi sistem, elektrikli mobilite ekosisteminde şarj sürelerini geleneksel akaryakıt dolum sürelerine yaklaştırmayı hedefliyor.

Sistemin merkezinde yer alan OM M-Series güç dağıtım kabini, metrekare başına tam 625 kW gibi sektör lideri bir güç yoğunluğuna sahip. Bu olağanüstü mühendislik başarısı ve kompakt tasarım, özellikle alanın son derece kısıtlı olduğu şehir içi istasyonlarda veya yoğun otobüs terminallerinde çok daha verimli bir kullanım imkanı yaratıyor. Tesis kurulum maliyetlerini düşüren bu yapı, esnek ve modüler bir mimariyle destekleniyor:

M1200 Konfigürasyonu: Sistemin zirvesinde yer alan üç dağıtım kabinli M1200 kurulumu, gelişmiş sıvı soğutmalı Megawatt Şarj Sistemi (MCS) bağlantısı üzerinden tek bir ağır vasıtaya veya uyumlu araca 1.2 MW'a kadar güç iletebiliyor. Sistem aynı zamanda akıllı yük dengeleme teknolojisi sayesinde, CCS veya NACS soketleri kullanan tam 24 farklı binek elektrikli araca aynı anda enerji verebilecek donanımsal esnekliğe sahip.

OM Ultra Ünitesi: Endüstriyel lojistik ve büyük elektrikli kamyonlar için özel olarak tasarlanan bu dağıtım ünitesi, MCS standardıyla 1.500 ampere ve 980 volta kadar yüksek çıkış sağlayarak ticari taşımacılıktaki menzil ve bekleme süresi endişesini ortadan kaldırıyor.

Bireysel kullanıcılar ve binek otomobiller için de optimize edilmiş, üst düzey ısıl yönetim sistemlerine sahip çözümler bulunuyor. Tek çıkışlı OM Solo ünitesi, 800A tepe akım kapasitesiyle bir binek araca 800 kW'a kadar şarj gücü sağlayabiliyor. Bu üniteler; donanım tercihine göre sıvı soğutmalı CCS/NACS, faz soğutmalı CCS (600A'e kadar) veya hava soğutmalı NACS (375A'e kadar) kablo varyasyonlarıyla sahada görev yapabiliyor. Çift çıkış destekleyen OM Duo modeli ise her bir porttan 800A güç sağlayarak iki araca aynı anda kesintisiz hizmet verebiliyor.

Bu modüler mimarinin yatırımcılar açısından getirdiği en önemli ticari avantaj ise ölçeklenebilirlik. İstasyon işletmecileri, yatırımlarına ilk aşamada 200 kW kapasiteli giriş seviyesi M200 ile başlayabiliyor. Daha sonra bölgedeki elektrikli araç trafiği ve kullanıcı talebi arttıkça, karmaşık altyapıyı değiştirmeden sadece yan üniteler ekleyerek kapasiteyi 400 kW (M400) veya 800 kW (M800) seviyelerine çok düşük maliyetlerle yükseltebiliyor.

Otomotiv endüstrisi, 300 kW ve üzeri ultra hızlı şarj standartlarını destekleyen yeni batarya mimarilerine geçiş yaparken, altyapı sağlayıcıları arasındaki teknoloji yarışı da hız kesmeden devam ediyor. Tesla'nın 1.2 MW kapasiteli yeni nesil ticari Supercharger ağı, Alpitronic'in 600 kW'lık üniteleri ve Çinli BYD'nin 1.5 MW sınırını zorlayan Flash Charger teknolojisi bu rekabetin en net göstergeleri. Altyapı devi ABB ise, sahaya sürdüğü yüksek güç yoğunluklu ve kolay yükseltilebilir OM M-Series üniteleriyle elektrikli ulaşımın gelecekteki olası enerji darboğazını çözmek adına stratejik ve güçlü bir adım atıyor.

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,275
Kullanıcılar
10,859
Son üye
NACİ DUMLU
Geri