Japon otomotiv devi Honda, Çin’de geliştirdiği ve ürettiği tam elektrikli modelleri küresel pazara taşıma stratejisinde önemli bir adım attı. Şirket, Çin pazarında sunduğu e:NS2 modelini uluslararası areneya çıkararak farklı isimlerle satışa sunmaya başlıyor.
Efsane İsim "Insight" Elektrikli Olarak Dönüyor
Honda'nın bu küresel açılımındaki en dikkat çekici hamle, markanın geçmişteki popüler hibrit modeli Insight ismini yeniden canlandırması oldu.
- Japonya Pazarı: Çin’de e:NS2 olarak bilinen model, Japonya’da Honda Insight adıyla tamamen elektrikli bir araç olarak yollara dönecek.
- Tayland ve Asya: Araç, Tayland pazarında ise e:N2 ismiyle satışa sunulacak.
Teknik Özellikler ve Performans
Honda’nın Çin’deki üretim tesislerinden çıkacak olan bu model, günlük kullanım ve verimlilik odaklı teknik verileriyle dikkat çekiyor:
- Motor Gücü: 150 kW (201 HP) güç ve 310 Nm tork üreten elektrik motoru.
- Batarya Kapasitesi: 68,8 kWh kapasiteli batarya paketi.
- Menzil: NEDC standartlarına göre 530 kilometre, WLTP standartlarına göre ise yaklaşık 450 kilometre menzil sunuyor.
- Fiyatlandırma: Tayland pazarı için lansman fiyatının yaklaşık 38 bin Euro (1,4 milyon Baht) civarında olması bekleniyor.
Stratejik Bir "Geçiş" Çözümü
Modelin baş mühendisi Kunihiro Koike’ye göre bu hamle, Honda’nın 2027 yılından itibaren tanıtacağı yeni nesil "0 Series" elektrikli araç ailesi öncesinde bir geçiş çözümü niteliği taşıyor. Şirket, Çin’deki yıllık 120 bin araç üretim kapasitesine sahip fabrikasını kullanarak küresel elektrikli araç talebine hızlı bir yanıt vermeyi hedefliyor.
23 Mart’ta Resmi Lansman
Aracın küresel versiyonlarının resmi tanıtımı, 23 Mart 2026 tarihinde başlayacak olan Bangkok Uluslararası Otomobil Fuarı kapsamında gerçekleştirilecek.
Sizce Honda'nın "Insight" ismini tamamen elektrikli bir modelle geri getirmesi doğru bir strateji mi? Çin üretimi bir Honda, Avrupa ve Türkiye pazarında rekabet edebilir mi? Forumda tartışalım!
Son düzenleme: