Mitsubishi Filipinler'de Hibrit Araç Üretimine Başlıyor: İlk Model 2028'de Yollarda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Nuri Özkan
Yönetici

40207.webp

Mitsubishi Filipinler’de Hibrit Araç Üretimine Başlıyor: İlk Model 2028'de Yollarda​

Japon otomotiv devi Mitsubishi Motors, Güneydoğu Asya'daki stratejik gücünü artırmak amacıyla Filipinler'de yerel hibrit araç (HEV) üretimi yapacağını resmen duyurdu. 6 Nisan 2026 tarihinde Filipinler Maliye Bakanlığı ve Mitsubishi CEO’su Takao Kato tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket bölgeyi bir "yeşil mobilite üssü" haline getirmeyi hedefliyor.

İşte Mitsubishi’nin Filipinler hamlesine dair öne çıkan detaylar:

Laguna Fabrikasında Yeni Üretim Hattı

• Stratejik Yatırım: Mitsubishi, Filipinler'in Santa Rosa, Laguna bölgesindeki mevcut fabrikasında özel bir hibrit üretim hattı kuracak.
  • Üretim Tarihi: Yerel hibrit model üretimine 2028 yılı ortasında başlanması planlanıyor. Bu süreçte tesis, elektrifikasyon altyapısına uygun şekilde modernize edilecek.
  • İhracat Hedefi: Laguna’da üretilecek hibrit araçlar sadece iç pazar için değil, diğer Güneydoğu Asya ülkelerine ihraç edilmek üzere de tasarlanıyor.

Hangi Modeller Hibrit Olacak?

• Xpander HEV Beklentisi: Filipinler pazarının en çok satan MPV modeli olan Xpander'ın hibrit versiyonu (şu an Tayland'da üretiliyor) yerel üretimin en güçlü adayı olarak görülüyor.
  • L300 ve Diğerleri: Fabrikada halihazırda üretilen efsanevi L300 ve Mirage modellerinin de gelecekte hibrit ekosistemine dahil edilmesi veya yerlerini yeni nesil HEV modellerine bırakması bekleniyor.

Neden Filipinler?

• EVIDA Yasası: Filipinler hükümetinin yürürlüğe koyduğu "Elektrikli Araç Endüstrisi Geliştirme Yasası" (EVIDA), yerli üretim yapan markalara ciddi vergi avantajları ve teşvikler sunuyor.
  • Yakıt Maliyetleri: Bölgede artan yakıt fiyatlarına karşı hibrit araçlar, kullanıcılar için ekonomik bir alternatif olarak konumlandırılıyor.
  • Yerli İstihdam: Bu yeni yatırımın bölgedeki tedarik zincirini genişletmesi ve binlerce yeni istatistik alanı yaratması öngörülüyor.

Özetle: Mitsubishi, Tayland ve Endonezya'daki üretim gücüne Filipinler'i de "hibrit merkezi" olarak ekleyerek, bölgedeki Japon dominasyonunu Çinli rakiplerine karşı korumaya kararlı görünüyor.

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,077
Kullanıcılar
10,856
Son üye
Aygün
Geri