Tesla Model Y Yazılım Hataları ve Kronik Sorunları var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 👁 696

Admin

Nuri Özkan
Yönetici

Tesla Model Y Yazılım Hataları ve Kronik Sorunları Var mı?

Uzun süredir hayalini kurduğum elektrikli SUV segmentinde bir araç almayı düşünüyorum ve Tesla Model Y, hem genişliğiyle hem de performansıyla aklımı çeliyor. Özellikle Türkiye yollarına uyumu, menzili ve o geniş bagaj hacmi beni cezbediyor. Ama malum, bu araçlar öyle küçük paralar değil, o yüzden almadan önce her detayı bilmek isterim.

İnternette ve forumlarda Tesla'lar hakkında "yazılım hataları", "işçilik sorunları" ve "kronik arızalar" gibi bazı söylemler dolaşıyor. Model Y sahibi olan veya uzun süre kullanmış arkadaşlara özellikle sormak istediğim birkaç kritik soru var:

1. Model Y'nin bilinen, yaygın kronik sorunları var mı? Özellikle hangi yıllarda üretilen modellerde bu tür sorunlar daha sık karşımıza çıkıyor? (İlk çıkanlarda mıydı, yoksa yeni üretimlerde de var mı?)
  2. Kabin içi trim sesleri, panel boşlukları, boya kusurları gibi işçilikle ilgili şikayetler hala devam ediyor mu? Yoksa Tesla bu konuda bayağı yol kat etti mi?
  3. Batarya sağlığı ve menzil düşüşü konusunda uzun vadede ne gibi tecrübeleriniz oldu? Türkiye'deki sıcak/soğuk iklim koşulları menzili ne kadar etkiliyor? Kışın ciddi bir düşüş oluyor mu?
  4. Süspansiyon sertliği konusunda çok şikayet duyuyordum, bu durum yeni üretimlerde iyileşti mi? Türkiye yolları için konfor seviyesi günlük kullanımda yeterli mi, yoksa hala rahatsız edici mi?
  5. Yazılım hataları, ekran donmaları veya otopilotun garip davranışları gibi can sıkıcı durumlarla sık karşılaşıyor musunuz? OTA güncellemeler bu sorunları ne kadar çözüyor veya bazen yeni sorunlara yol açabiliyor mu?
  6. Kabin içi sessizlik (rüzgar, yol sesi) konusunda Model Y nasıl? Uzun yolda veya şehir içinde sessizlik beklentimi karşılar mı?
  7. Servis ve yedek parça erişimi konusunda Türkiye'deki durum nasıl? Uzun bekleme süreleri, pahalı parçalar veya usta bulma zorluğu gibi problemler hala var mı?
Kısacası, Model Y'nin artıları ortada ama bir kullanıcı olarak asıl merak ettiğim, can sıkıcı olabilecek veya cebimi yakabilecek potansiyel eksileri. Tesla modeli için Tecrübeleriniz ve dürüst tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacak. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler!

Son düzenleme:

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Yeni Konular

Forum istatistikleri

Konular
1,995
Kullanıcılar
14,470
Son üye
zongli67
Geri