Uzun süredir hayalini kurduğum elektrikli SUV segmentinde bir araç almayı düşünüyorum ve Tesla Model Y, hem genişliğiyle hem de performansıyla aklımı çeliyor. Özellikle Türkiye yollarına uyumu, menzili ve o geniş bagaj hacmi beni cezbediyor. Ama malum, bu araçlar öyle küçük paralar değil, o yüzden almadan önce her detayı bilmek isterim.
İnternette ve forumlarda Tesla'lar hakkında "yazılım hataları", "işçilik sorunları" ve "kronik arızalar" gibi bazı söylemler dolaşıyor. Model Y sahibi olan veya uzun süre kullanmış arkadaşlara özellikle sormak istediğim birkaç kritik soru var:
- Model Y'nin bilinen, yaygın kronik sorunları var mı? Özellikle hangi yıllarda üretilen modellerde bu tür sorunlar daha sık karşımıza çıkıyor? (İlk çıkanlarda mıydı, yoksa yeni üretimlerde de var mı?)
- Kabin içi trim sesleri, panel boşlukları, boya kusurları gibi işçilikle ilgili şikayetler hala devam ediyor mu? Yoksa Tesla bu konuda bayağı yol kat etti mi?
- Batarya sağlığı ve menzil düşüşü konusunda uzun vadede ne gibi tecrübeleriniz oldu? Türkiye'deki sıcak/soğuk iklim koşulları menzili ne kadar etkiliyor? Kışın ciddi bir düşüş oluyor mu?
- Süspansiyon sertliği konusunda çok şikayet duyuyordum, bu durum yeni üretimlerde iyileşti mi? Türkiye yolları için konfor seviyesi günlük kullanımda yeterli mi, yoksa hala rahatsız edici mi?
- Yazılım hataları, ekran donmaları veya otopilotun garip davranışları gibi can sıkıcı durumlarla sık karşılaşıyor musunuz? OTA güncellemeler bu sorunları ne kadar çözüyor veya bazen yeni sorunlara yol açabiliyor mu?
- Kabin içi sessizlik (rüzgar, yol sesi) konusunda Model Y nasıl? Uzun yolda veya şehir içinde sessizlik beklentimi karşılar mı?
- Servis ve yedek parça erişimi konusunda Türkiye'deki durum nasıl? Uzun bekleme süreleri, pahalı parçalar veya usta bulma zorluğu gibi problemler hala var mı?
Son düzenleme: