Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG, 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Bursa'nın Gemlik ilçesinde açılan fabrikasında üretilmeye başlandı. Açılış töreninde ilk üretilen araç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edildi. Bu önemli gelişme, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki yerini güçlendirmesi açısından büyük önem taşıyor.
TOGG'un fabrikası, Bursa'nın Gemlik ilçesinde, denize nazır bir konumda bulunuyor. Fabrika, toplamda 1,2 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Bu alanın 200 bin metrekaresi kapalı alanlardan oluşuyor. Fabrikanın konumu, lojistik açıdan da oldukça avantajlı. Gemlik Limanı'na yakınlığı, araçların hem yurt içine hem de yurt dışına taşınmasını kolaylaştırıyor.
Fabrika Konumu ve Ulaşım:
TOGG fabrikası, Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Atatürk Caddesi üzerinde yer alıyor. Fabrikaya ulaşım, kara yolu ve deniz yolu ile sağlanabiliyor.
- Kara Yolu: Bursa'ya kara yolu ile ulaştıktan sonra, Gemlik'e geçmek için otobüs veya taksi kullanabilirsiniz. Gemlik, Bursa'ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
- Deniz Yolu: İstanbul'dan deniz yolu ile Gemlik'e ulaşmak da mümkün. İDO'nun Gemlik iskelesi, fabrikaya oldukça yakın bir konumda bulunuyor.
TOGG fabrikası, son teknoloji ile donatılmış modern bir üretim tesisi olarak dikkat çekiyor. Fabrikada, elektrikli otomobillerin tüm üretim aşamaları gerçekleştiriliyor. Fabrikada, batarya üretim tesisi de bulunuyor. Bu sayede, bataryaların da Türkiye'de üretilmesi sağlanıyor.
Fabrikada, çevreci üretim teknikleri de kullanılıyor. Fabrika, enerji ihtiyacının bir kısmını güneş enerjisinden karşılıyor. Ayrıca, atık yönetimi konusunda da hassas davranılıyor. Fabrikada, geri dönüşüm tesisleri de bulunuyor.
Fabrika Ziyareti:
TOGG fabrikasını ziyaret etmek de mümkün. Fabrika yönetimi, belirli günlerde ziyaretçilere kapılarını açıyor. Ziyaret sırasında, üretim aşamalarını yakından görme fırsatı bulabilirsiniz. Fabrika ziyaretleri için önceden randevu almak gerekiyor.
TOGG Hakkında Merak Edilenler:
- TOGG'un açılımı nedir? TOGG, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun kısaltmasıdır.
- TOGG'un ilk modeli hangisi? TOGG'un ilk modeli, C-SUV olarak adlandırılan bir elektrikli SUV modelidir.
- TOGG ne zaman satışa çıkacak? TOGG'un ilk modeli, 2023 yılının Mart ayında satışa çıktı.
- TOGG'un fiyatı ne kadar? TOGG'un fiyatı, modeline ve donanım seviyesine göre değişiyor.
TOGG, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki yerini güçlendirmesi açısından büyük önem taşıyor. TOGG sayesinde, Türkiye ilk defa kendi yerli otomobil markasına sahip oldu. TOGG'un üretimi, Türkiye'de istihdamın artmasına da katkı sağlayacak. Ayrıca, TOGG'un başarısı, Türkiye'nin teknoloji alanındaki gelişimine de katkıda bulunacak.
Sonuç:
TOGG fabrikası, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki en önemli yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Fabrika, son teknoloji ile donatılmış modern bir üretim tesisi olarak dikkat çekiyor. TOGG'un üretimi, Türkiye'nin hem ekonomik hem de teknolojik olarak gelişmesine katkı sağlayacak.
Son düzenleme: