TOGG T10X Modeli Hakkında Her Şey

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 👁 64,418
  • Öne Çıkmış

Admin

Nuri Özkan
Yönetici

1000044157.webp

TOGG T10X: Türkiye'nin Elektrikli SUV Modeli – Merak Edilen Her Şey​

1000051931.webp

1. TOGG T10X Nedir?​

TOGG T10X, Türkiye’nin yerli ve milli otomobil projesinin ilk seri üretim modeli olan tamamen elektrikli bir SUV’dur. “T10X” ismindeki “T”, Türkiye’yi ve Togg markasını, “10” C segmentini, “X” ise SUV gövde tipini temsil eder. Modern tasarımı, güçlü teknolojik altyapısı ve elektrikli sürüş deneyimiyle öne çıkar.

2023-togg-t10x-kabin-infotainment.webp

2. Tasarım ve Estetik Detaylar​

2.1 Dış Tasarım​

T10X, aerodinamik çizgilerle modern bir SUV görünümü sunar. Ön ızgara ve jantlarda Türk kültüründen esinlenilmiş lale motifleri dikkat çeker. Far tasarımları, keskin çizgileriyle araca dinamik bir duruş kazandırır.

2.2 İç Mekan​

Geniş ve ferah bir yaşam alanı sunan kabinde, yüksek kaliteli malzemeler, ergonomik koltuklar ve dijitalleşmiş kontrol panelleri bulunur. Koltuklarda kullanılan dikiş desenleri, aracın tasarım felsefesine kültürel bir dokunuş katar.

1000051737.webp

3. Teknoloji ve Donanım​

3.1 Panoramik Ekran Deneyimi​

T10X’in en dikkat çeken özelliklerinden biri, uçtan uca uzanan panoramik ekranıdır. Sürücü önünde dijital gösterge paneli, ortada geniş bilgi-eğlence ekranı ve alt orta konsolda ek kontrol ekranı bulunur. Bu sistem, aracın tüm fonksiyonlarını kolayca yönetmeyi sağlar.

3.2 Konfor Özellikleri​

Araçta ısıtmalı ön ve arka koltuklar, kablosuz şarj alanı, gelişmiş klima sistemi ve premium ses sistemi seçenekleri mevcuttur. Ayrıca anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi modern kolaylıklar sunulur.

3.3 Akıllı Ekosistem​

T10X, bir otomobilden çok bir akıllı cihaz gibi çalışır. Mobil uygulama üzerinden uzaktan kontrol edilebilir, kablosuz yazılım güncellemeleri alır ve dijital asistanlarla uyumlu şekilde çalışır.

1000040177.webp

4. Motor ve Performans​

4.1 Tek Motorlu Seçenek​

Arka tekerlekten çekişli versiyon 218 beygir gücünde olup, 0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 7,5 saniyede ulaşır. Maksimum hızı 185 km/s civarındadır.

4.2 Çift Motorlu Seçenek​

Dört tekerlekten çekişli versiyon 435 beygir gücüne sahiptir ve 0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 4,8 saniyede çıkar. Yüksek tork gücü sayesinde performans odaklı sürüş sunar.

1000045398.webp

5. Batarya ve Menzil​

5.1 Batarya Seçenekleri​

• Standart Batarya: 52,4 kWh kapasite ile yaklaşık 314 km menzil sunar.
  • Uzun Menzil Batarya: 88,5 kWh kapasite ile yaklaşık 523 km menzil sağlar.

5.2 Şarj Süreleri​

Hızlı şarj istasyonlarında %20’den %80’e yaklaşık 28 dakikada şarj edilebilir. Ev tipi şarjda bu süre batarya kapasitesine göre birkaç saati bulur.

5.3 Batarya Dayanıklılığı​

Bataryalar uzun ömürlüdür ve 8 yıl veya 160.000 km garanti kapsamındadır.

1000044156.webp

6. Güvenlik ve Sürüş Destek Sistemleri​

6.1 Güvenlik Donanımları​

Araçta 7 hava yastığı, yüksek dayanımlı çelik gövde ve gelişmiş çarpışma önleme sistemleri bulunur.

6.2 Sürüş Destek Sistemleri​

Adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, otomatik park sistemi, kör nokta uyarısı ve 360 derece kamera sistemi ile donatılmıştır.

6.3 Otonom Sürüş Özellikleri​

T10X, düşük hızlarda özellikle yoğun trafikte kendi kendine sürüş sağlayabilen gelişmiş bir pilot desteğine sahiptir. Yazılım güncellemeleriyle bu sistem sürekli geliştirilmektedir.

images (1).webp

7. Üretim ve Lansman​

7.1 Fabrika​

TOGG T10X, Bursa Gemlik’teki ileri teknoloji üretim tesisinde üretilmektedir. Çevre dostu üretim anlayışı ile inşa edilen fabrika, düşük emisyon değerleriyle dikkat çeker.

7.2 Lansman​

Modelin ilk teslimatları 2023 yılında yapılmaya başlanmıştır. Ön sipariş döneminde yoğun ilgi görmüş ve yüz binlerce başvuru alınmıştır.

1000044157.webp

8. Fiyat ve Donanım Paketleri​

T10X, farklı donanım seviyeleriyle satışa sunulur. Standart menzil için başlangıç fiyatı daha uygunken, uzun menzil ve üst paketlerde fiyat yükselir.
Opsiyonlar arasında panoramik cam tavan, yüksek güçlü AC şarj cihazı, premium ses sistemi ve teknoloji-konfor paketleri yer alır.

1000051342.webp

9. Şarj Altyapısı ve Kullanım Maliyeti​

TOGG, ülke genelinde hızlı şarj istasyonları kurarak kullanıcıların uzun yolculuklarını kolaylaştırmaktadır.
Şarj maliyetleri, yakıtlı araçlara kıyasla oldukça düşüktür. Ev tipi şarj kullanıldığında kilometre başı maliyet daha da avantajlı hale gelir.

10. Sürdürülebilirlik ve Gelecek Planları​

TOGG, yalnızca bir otomobil üreticisi değil, aynı zamanda bir teknoloji ekosistemi kurmayı hedefliyor.
2030’a kadar farklı gövde tiplerinde yeni modellerin üretime girmesi planlanmaktadır. Ayrıca elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasıyla çevresel fayda sağlanması amaçlanıyor.

1000051291.webp

11. Genel Değerlendirme​

TOGG T10X, Türkiye’nin ilk seri üretim elektrikli SUV’u olarak hem teknolojisi hem de tasarımıyla dikkat çekiyor. Uzun menzil seçenekleri, hızlı şarj özelliği, gelişmiş güvenlik sistemleri ve akıllı cihaz konsepti sayesinde kullanıcıların beklentilerini karşılıyor. Yerli üretim olması ise ayrı bir gurur kaynağı.

Son düzenleme:

2019 Aralık ayında ilk tanıtılan Togg'da 21" jant vardı. Bence en azında 20" jant opsiyonu da olmalıydı. Ayrıca ilk tanıtılan kırmızı renk Togg'da da beş kollu 21" jant da vardı. O seçenek de olmalı. Ben beş kollu jantları çok beğeniyorum. Herkese iyi günler.

Arkadaşlar Türkiye de kullanılacak araçlar için lütfen kaldırım hesabını iyi yapın.Araç 4 çeker bir araba olduğu için yerden biraz yüksek olması gerekiyor.En azından bir Reno megane ya da Citroen Grand Picasso yüksekliğinde olmalı.

Arkadaşlar bana v1 modeli nasip oldu. Maalesef v1 modelde 18 inç jant geliyor ve bence bu jantlar araç için küçük duruyor ve çok sade. Benim niyetim aracı teslim aldığımda en kısa sürede jantları değiştiriyorken 20 inç e çevirmek. Togg un bijon aralığı hakkında herhangi bir bilgi var mı acaba ? Yani tr de bulunabilen bir ebat mı merak ettim

Lastikler de değişecek tabii. V1 yerine V2 (19") alsaydınız keşke. Sadece jant değil daha bir çok ekstrayı ucuza getirmiş olurdunuz.

Hocam arabanın orijinalliğini bozmaya değer mi bilemem. O sizin bileceğiniz iş. Lakin başka bir markada jant boyu büyüdükçe 100km elektrik sarfiyatı artıyordu. Muhtemelen Togg'da da öyle olabilir. Bunu bir araştırın isterseniz.

Arkadaşlar Türkiye de kullanılacak araçlar için lütfen kaldırım hesabını iyi yapın.Araç 4 çeker bir araba olduğu için yerden biraz yüksek olması gerekiyor.En azından bir Reno megane ya da Citroen Grand Picasso yüksekliğinde olmalı.
Her modeli 4 çeker değil, ayrıca kaldırım hesabı, 4 çeker, yükseklik ilgisini anlayamadım.

Arkadaşlar bana v1 modeli nasip oldu. Maalesef v1 modelde 18 inç jant geliyor ve bence bu jantlar araç için küçük duruyor ve çok sade. Benim niyetim aracı teslim aldığımda en kısa sürede jantları değiştiriyorken 20 inç e çevirmek. Togg un bijon aralığı hakkında herhangi bir bilgi var mı acaba ? Yani tr de bulunabilen bir ebat mı merak ettim
Elektrikli araçlar sınıflarına göre çok ağır araçlar ve yüksek çekiş gücünü yüksek bir tepkime ile elde ediyorlar, haliyle lastik ve jant seçimi ona göre oluyor.

İçten yanmalı araçlar için satılan 20 inçlik jantlar ve lastikler randımanlı olmayabilir.

1000040348.jpg

Türkiye'nin Otomobili Togg T10X: Merak Edilen Her Şey​

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg T10X, tanıtımından bu yana büyük ilgi uyandırdı. Hem tasarımı hem de teknolojik özellikleriyle dikkat çeken bu otomobil, Türkiye otomobil pazarında yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Bu makalede, Togg T10X hakkında merak edilen tüm detayları ele alacağız.

Togg T10X'in Özellikleri​

Togg T10X, C segmenti bir SUV olarak tasarlandı. Şık ve modern tasarımıyla öne çıkan araç, teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor. İşte Togg T10X'in öne çıkan özellikleri:

* Elektrikli Motor: Togg T10X, tamamen elektrikli bir motora sahip. Bu motor, yüksek performans ve düşük emisyon sunuyor.

* Menzil: Togg T10X'in menzili, farklı batarya seçeneklerine göre değişiyor. En uzun menzile sahip model, tek şarjla 523 kilometreye kadar yol gidebiliyor.

* Hızlı Şarj: Togg T10X, hızlı şarj özelliği sayesinde kısa sürede şarj edilebiliyor. Bu sayede uzun yolculuklarda şarj molası süresi kısalıyor.

* Akıllı Özellikler: Togg T10X, birçok akıllı özellikle donatılmış durumda. Bunlar arasında otonom sürüş özellikleri, büyük ekranlı bilgi-eğlence sistemi ve mobil uygulama entegrasyonu yer alıyor.

* Güvenlik: Togg T10X, güvenlik konusunda da iddialı. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı hedefleyen araç, birçok güvenlik donanımına sahip.

Togg T10X'in Tasarımı​

Togg T10X, hem iç hem de dış tasarımında modern ve şık çizgiler taşıyor. Dış tasarımda keskin hatlar ve dikkat çekici detaylar bulunuyor. İç tasarımda ise geniş ve ferah bir yaşam alanı sunuluyor. Yüksek kaliteli malzemeler ve modern teknolojik özellikler, iç mekanı daha da çekici hale getiriyor.

Togg T10X'in Fiyatı ve Lansman Tarihi
Togg T10X'in fiyatı, farklı donanım ve batarya seçeneklerine göre değişiyor. Togg, rekabetçi bir fiyat politikası izleyerek, geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Aracın 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

Togg T10X Hakkında Merak Edilenler​

* Togg T10X'in batarya ömrü ne kadar?​

Togg T10X'in batarya ömrü 8 yıl veya 160 bin kilometre olarak belirlenmiştir.

* Togg T10X'in şarjı ne kadar sürüyor?​

Togg T10X, hızlı şarj özelliği sayesinde yaklaşık 30 dakikada %80 doluluğa ulaşabilir.

* Togg T10X'in bagaj hacmi ne kadar?​

Togg T10X'in bagaj hacmi 500 litredir.

* Togg T10X'de hangi güvenlik özellikleri bulunuyor?​

Togg T10X'de adaptif hız sabitleyici, şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi birçok güvenlik özelliği bulunuyor.

* Togg T10X'in üretim yeri neresi?​

Togg T10X, Türkiye'de Bursa'da bulunan Togg fabrikasında üretiliyor.

Togg T10X'in Geleceği​

Togg T10X, Türkiye'nin otomobil sektöründe önemli bir adım olarak görülüyor. Elektrikli otomobillerin yükselişiyle birlikte, Togg T10X'in gelecekte daha da popüler hale gelmesi bekleniyor. Togg, gelecekte farklı modeller de üreterek, ürün gamını genişletmeyi hedefliyor.

Sonuç​

Togg T10X, Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili olarak büyük bir öneme sahip. Şık tasarımı, teknolojik özellikleri ve çevre dostu yapısıyla dikkat çeken bu araç, Türkiye otomobil pazarında yeni bir dönem başlatabilir. Togg T10X'in başarısı, Türkiye'nin elektrikli otomobil sektöründeki geleceğini de şekillendirecek.

Son düzenleme:

Ben ve bir çok forum kullanıcısı tarafından merak edilen bir konuyu açıyoruz. "TOGG T10X modelini almayı düşünüyorum." ama kullanıcılar memnun mu? TOGG T10X ile ilgili Deneyimler iyi mi kötü mü? Gibi sorular düşündürüyor. Siz de bu arkadaşların araç alımı aşamasında yardımcı olmak maksadıyla TOGG T10X ile ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Ben ve bir çok forum kullanıcısı tarafından merak edilen bir konuyu açıyoruz. "TOGG T10X modelini almayı düşünüyorum." ama kullanıcılar memnun mu? TOGG T10X ile ilgili Deneyimler iyi mi kötü mü? Gibi sorular düşündürüyor. Siz de bu arkadaşların araç alımı aşamasında yardımcı olmak maksadıyla TOGG T10X ile ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Ben aracımı alalı 18 gün oldu beğenerek kullanıyorum hiçbir sıkıntım olmadı konforlu tasarruflu ve teknolojik bir araç tavsiye ederim.

Togg T10X sürüş modları hakkında detay bilenler yorum yapabilirler. Spor modu ve bunun yanında hangi modlar yer alıyor bilmek istiyorum. Diğer otomobillere kıyasla bu sürüş modları stabil çalışıyor mu? Togg T10X'te Hangi Sürüş Modları Bulunuyor? Bu modlar ne işe yarıyor! Tüm bunları merak ediyorum. Bilen arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim?

Yeni Konular

Forum istatistikleri

Konular
1,995
Kullanıcılar
14,470
Son üye
zongli67
Geri