Tesla Model 2: Daha Küçük ve Ucuz Yeni Model Geliyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 55

Admin

Nuri Özkan
Yönetici

41636.webp

Tesla Model 2: Daha Küçük ve Ucuz Yeni Model Geliyor​

Tesla, uzun süredir merakla beklenen ve "Model 2" veya "25.000 dolarlık Tesla" olarak anılan yeni nesil kompakt otomobili üzerindeki çalışmalarını Nisan 2026 itibarıyla hızlandırdı. Elon Musk’ın daha geniş kitlelere ulaşma vizyonunun bir parçası olan bu yeni model, Tesla’nın bugüne kadarki en erişilebilir aracı olmayı hedefliyor.

Yeni Ekonomik Tesla Modeli Hakkında Bilinen Veriler:

• Fiyat Hedefi: Tesla, bu yeni modelle 25.000 - 30.000 dolar bandını hedefleyerek, elektrikli araçları ana akım pazar için ulaşılabilir kılmak istiyor.
  • Üretim Teknolojisi: "Unboxed" adı verilen yeni bir üretim yöntemiyle üretilecek olan araç, montaj maliyetlerini %50 oranında düşürecek bir mimari üzerine inşa ediliyor.
  • Menzil ve Batarya: Maliyetleri optimize etmek adına daha küçük batarya paketleri kullanılsa da, yeni nesil hücre teknolojisi sayesinde 350-400 km civarında bir menzil sunması bekleniyor.
  • Tasarım: Model 3'ün daha kompakt bir versiyonu olması beklenen aracın, özellikle Avrupa ve Çin gibi dar sokaklara sahip pazarlarda hatchback veya küçük bir crossover formunda olması öngörülüyor.
  • Yazılım Odaklılık: Düşük fiyata rağmen Tesla’nın güncel yazılım ekosistemi ve FSD (Tam Otonom Sürüş) donanımlarının bu araçta da yer alacağı doğrulanmış durumda.
41637.webp

Bu hamle, Tesla’nın sadece lüks ve üst segmentte değil, pazarın en rekabetçi olduğu giriş segmentinde de BYD gibi markalara karşı elini güçlendirmesini sağlayacak. 2026 yılı içerisinde üretim bandına dair daha somut adımların atılması planlanıyor.

Sizce 25.000 dolarlık bir Tesla, piyasadaki mevcut elektrikli araç dengelerini tamamen değiştirir mi? Böyle bir model gelirse, diğer markaların fiyat politikasında nasıl bir değişim beklersiniz? Yorumlarınızı forumda paylaşın!

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Forum istatistikleri

Konular
2,100
Kullanıcılar
10,858
Son üye
muratbekirkerim
Geri