Tesla Model 3 Yazılım Hataları ve Kronik Sorunları var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vuud
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 👁 532

vuud

Üye

Tesla Model 3 Yazılım Hataları ve Kronik Sorunları var mı?

Uzun zamandır takip ettiğim Tesla Model 3'ü sonunda almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Malum, hem uygun fiyatlı (Tesla standartlarına göre) hem de menzili ve performansı oldukça tatmin edici. Özellikle 2024 Highland güncellemesiyle birlikte iç mekanının da güzelleştiğini görüyorum. Ama yine de, herhangi bir büyük yatırım yapmadan önce her şeyi bilmek isterim.

Tesla'lar hakkında genel olarak "yazılım hataları", "küçük kronik sorunlar" gibi şeyler duyuluyor. Model 3 sahibi olan veya uzun süre kullanmış arkadaşlara sormak istediğim birkaç kritik soru var:

1. Model 3'ün bilinen, yaygın kronik sorunları var mı? Hangi yıllarda üretilen modellerde daha çok sorun yaşandığına dair bir gözleminiz var mı? (Özellikle eski modellerde kronikleşen bir şeyler var mıydı?)
  2. Kabin içi trim sesleri, panel boşlukları gibi işçilikle ilgili şikayetler hala devam ediyor mu? Yoksa yeni üretimlerde (özellikle Highland sonrası) bu sorunlar azaldı mı?
  3. Batarya sağlığı ve menzil düşüşü konusunda uzun vadede ne gibi tecrübeleriniz oldu? Türkiye'deki iklim koşullarında (sıcak/soğuk) performans nasıl etkileniyor?
  4. Süspansiyon sertliği konusunda şikayetler duyuyordum. Yeni versiyonlarda bu durum iyileşti mi? Türkiye yolları için konfor seviyesi yeterli mi?
  5. Yazılım hataları, ekran donmaları veya otopilotun garip davranışları gibi can sıkıcı durumlarla sık karşılaşıyor musunuz? OTA güncellemeler bu sorunları ne kadar çözüyor veya yeni sorunlara yol açıyor mu?
  6. Kabin içi sessizlik (rüzgar, yol sesi) konusunda ne düşünüyorsunuz? Özellikle uzun yolda rahatsız edici oluyor mu?
  7. Servis ve yedek parça erişimi konusunda Türkiye'deki durum nasıl? Uzun bekleme süreleri veya yüksek maliyetler hala bir problem mi?
Kısacası, Tesla Model 3'ün artılarını biliyorum ama olası eksilerini ve baş ağrısı yaratabilecek durumlarını tecrübelerinizden öğrenmek istiyorum. Almayı düşünen biri olarak çok kararsızım, tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz benim için altın değerinde olacak. Şimdiden çok teşekkürler!

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni Konular

Forum istatistikleri

Konular
1,995
Kullanıcılar
14,470
Son üye
zongli67
Geri