Tesla Model S Yazılım Hataları ve Kronik Sorunları var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vuud
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 👁 500

vuud

Üye

Tesla Model S Yazılım Hataları ve Kronik Sorunları var mı?

Bir süredir elektrikli araba araştırıyorum ve Tesla Model S, performansıyla, menziliyle ve tabii ki tasarımıyla aklımı çeliyor. Özellikle ikinci el piyasasında da bazı ilanlar görüyorum ve ciddi ciddi almayı düşünüyorum. Ancak malum, elektrikli araçlar ve özellikle Tesla'lar hakkında "kronik sorunlar" ve "yazılım hataları" gibi bazı söylemler de dönüp duruyor.

Model S sahibi veya daha önce kullanmış tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim birkaç soru var:

1. Model S'in bilinen, yaygın kronik sorunları var mı? Özellikle hangi yıllarda üretilen modellerde daha çok sorun yaşanıyor?
  2. Falcon Wing kapıları (varsa tabii, Model S'de değil Model X'te var ama genel bir Tesla sorunu olabilir mi diye merak ettim) veya diğer kapı mekanizmalarıyla ilgili sorunlar yaşanıyor mu?
  3. Batarya sağlığı ve menzil düşüşü konusunda uzun vadede ne gibi tecrübeleriniz oldu? Soğuk havalarda performans nasıl etkileniyor?
  4. Süspansiyon sistemi (özellikle havalı süspansiyon) arızaları ne kadar yaygın? Tamir maliyetleri yüksek mi?
  5. Yazılım hataları veya ekran donmaları gibi can sıkıcı durumlarla sık karşılaşıyor musunuz? OTA güncellemeler bu sorunları ne kadar çözüyor?
  6. İç mekan kalitesi ve işçilik konusunda zamanla aşınmalar veya trim sesleri gibi şikayetleriniz oldu mu?
  7. Servis ve yedek parça erişimi konusunda Türkiye'deki durum nasıl? Uzun bekleme süreleri veya yüksek maliyetler söz konusu mu?
Kısacası, Tesla Model S'i almayı düşünen biri olarak, olası baş ağrılarını önceden bilmek ve hazırlıklı olmak istiyorum. Tecrübeleriniz ve tavsiyeleriniz benim için çok değerli olacak. Şimdiden teşekkürler!

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni Konular

Forum istatistikleri

Konular
1,995
Kullanıcılar
14,470
Son üye
zongli67
Geri