Volvo EX60: Yeni D-SUV Üretimi Başladı! 810 KM Menzille Geliyor!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 52

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
48843.webp

Elektrikli SUV pazarında dengeleri değiştirmesi beklenen ve tanıtıldığı günden bu yana büyük ilgi gören yeni Volvo EX60 modelinin üretim süreci resmen başladı. Tamamen elektrikli D-SUV segmentinde rakiplerine meydan okumaya hazırlanan bu yeni model, markanın ana vatanı olan İsveç'in Göteborg kentindeki tarihi Torslanda tesislerinde üretim hattına alındı.

EX60'ı markanın tarihinde çok özel bir yere koyan en önemli detay; aracın baştan sona İsveç'te tasarlanan, geliştirilen ve üretilen ilk tam elektrikli Volvo modeli unvanını taşıması.

48845.webp

Avrupa pazarında, özellikle ana vatanı İsveç ve Almanya'da araca yönelik ön sipariş talepleri o kadar yoğun oldu ki; marka yönetimi geçtiğimiz ay aldığı acil bir kararla 2026 yılı üretim hacmi hedeflerini ciddi oranda yukarı yönlü güncellemek zorunda kaldı.

Üretim hattından inen ilk araçlarla birlikte teslimat takvimi de kesinleşti. Global müşteri teslimatlarının ve merakla beklenen Türkiye pazarındaki resmi lansmanın bu yılın (2026) ikinci yarısında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Aracın kaputunun altındaki teknik veriler ise elektrikli araç standartlarını baştan yazacak cinsten. Yeni nesil batarya mimarisi sayesinde Volvo EX60, tek şarjla tam 810 kilometreye varan muazzam bir menzil sunarak kullanıcıların en büyük korkusu olan şarj endişesini tarihe gömüyor.

Batarya performansı sadece bu uzun menzille sınırlı değil. Araç, gelişmiş ultra hızlı şarj altyapısı sayesinde sadece 16 dakika gibi rekor sayılabilecek bir sürede %10'dan %80 batarya doluluk oranına ulaşabiliyor.

48844.webp

Yazılım cephesinde ise Volvo, EX60 modelinde NVIDIA, Qualcomm ve Google gibi teknoloji devleriyle yaptığı stratejik iş birliklerinin en son ürünü olan yeni "HuginCore" işlemci mimarisini kalbe yerleştiriyor.

Bu teknolojik altyapının kullanıcılara yansıyan en dikkat çekici yeniliği ise, aracın Google'ın yeni yapay zeka asistanı Gemini ile tam entegre olarak piyasaya çıkan ilk Volvo modeli olması. Bu akıllı altyapı sayesinde sürücüler, araç sistemlerini kontrol etmek için ezberlenmiş robotik komutlar kullanmak yerine sistemle tamamen doğal, akıcı ve kişiselleştirilmiş bir diyalog kurabilecekler.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
2,298
Kullanıcılar
10,860
Son üye
Halis bacak
Geri