Xiaomi 17T Pro Tanıtım Tarihi Sızdı: Beklenen Özellikler Neler?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • 👁️ 131

Admin

Nuri Özkan
Yönetici
42332.webp

Xiaomi 17T Pro Tanıtım Tarihi Sızdı: Beklenen Özellikler Neler?​

Xiaomi'nin fiyat-performans odaklı "T" serisinin yeni üyesi Xiaomi 17T Pro hakkında ilk sızıntılar teknoloji dünyasına düştü. 12 Nisan 2026 tarihli bilgilere göre, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi katilinin tanıtım takvimi ve bazı kilit teknik detayları netleşmeye başladı.

Xiaomi 17T Pro Tanıtım Tarihi ve Beklenen Detaylar:

• Tanıtım Tarihi: Sızıntılara göre Xiaomi 17T serisinin 2026 yılının Eylül ayı sonunda küresel pazarda tanıtılması bekleniyor. Markanın geleneksel lansman döngüsüne sadık kalacağı görülüyor.
  • İşlemci Gücü: Cihazın, Qualcomm'un en yeni ve en güçlü yonga seti olan Snapdragon 8 Gen 5 (veya bölgeye göre MediaTek Dimensity 9500 serisi) ile donatılacağı iddia ediliyor.
  • Ekran Teknolojisi: 17T Pro'nun, 144Hz yenileme hızına sahip, 1.5K çözünürlüklü ve 4000 nit parlaklık seviyesine kadar çıkabilen geliştirilmiş bir OLED panel ile gelmesi bekleniyor.
  • Şarj ve Batarya: Serinin en büyük iddialarından biri olan şarj hızı, bu modelde de çıtayı yükseltiyor. Cihazın 120W veya 144W kablolu hızlı şarj desteğine sahip 5.500 mAh kapasiteli bir batarya ile kutudan çıkacağı konuşuluyor.
  • Kamera Performansı: Leica iş birliğinin devam etmesi ve ana kamerada 50 MP çözünürlüğünde, düşük ışık performansı optimize edilmiş yeni nesil bir sensörün kullanılması bekleniyor.

42333.webp

Xiaomi 17T Pro ile Gelen Yazılım ve Yenilikler:

Xiaomi 17T Pro, markanın en güncel işletim sistemi olan HyperOS 3.0 ile piyasaya sürülecek. Bu yeni sürümün, özellikle yapay zeka entegrasyonu, sistem akıcılığı ve enerji verimliliği konularında ciddi iyileştirmeler sunması planlanıyor. Ayrıca cihazın, IP68 su ve toz dayanıklılık sertifikası gibi amiral gemisi standartlarını korumaya devam edeceği belirtiliyor.

Xiaomi'nin bu modelle amacı, üst segment donanımı daha erişilebilir bir fiyat etiketiyle sunarak rekabette öne geçmek. Özellikle performans tutkunları için Eylül ayı, yılın en hareketli dönemlerinden biri olacak gibi görünüyor.

Sizce Xiaomi 17T Pro, bir önceki serideki (14T Pro) başarısını devam ettirebilir mi? Snapdragon 8 Gen 5 işlemcili bir telefon için Eylül ayı beklemeye değer mi? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz!

Forum istatistikleri

Konular
2,114
Kullanıcılar
10,859
Son üye
metegokalp
Geri